Skip to content Skip to footer

Workshop ouders van hooggevoelige kinderen

In februari en maart  2023 geven we workshops voor ouders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil. 

Een hooggevoelig (HG) kind met een sterke wil (SW)  bezit veel kwaliteiten in hoge mate. Deze kinderen worden als zeer intens ervaren. Hun opvoeding brengt specifieke uitdagingen met zich mee.  Soms  loopt het  ‘grootbrengen’ van je  kind  niet zoals je verwacht had. Dit kan gepaard gaan met boosheid, teleurstelling, verdriet en frustratie. 

In de training gaan we na wat er bij je kind (in het heetst van de strijd) gebeurt en wat dat bij jou oproept. We staan  stil bij welk effect jij hebt op je kind en andersom. Wanneer jouw reactie niet het gewenste effect heeft op jouw kind, leer je welke andere tools je kan inzetten om toch dit gewenste effect te bereiken. Op het einde van de training weet je hoe je situaties waarin je nu vastloopt met je kind weer in beweging krijgt. 

Eerste sessie: kennismaking met de groep en weten wat de kwaliteiten , schaduwkanten van de eigenschappen hooggevoelig/strong-willed kunnen zijn. Herkennen hoe jij en jouw kind met spanning omgaan. Innerlijke  dilemma’s bij HG&SW herkennen.

Tweede sessie: signalen van: ontspanning, oplopende spanning, stress,  overprikkeling, aangehaakt/afgehaakt zijn, herkennen bij jou en je kind. Leren hoe hier effectief mee om te gaan.  Basale kennis verwerven over het  verband tussen het autonome zenuwstelsel, stress en leervermogen.

Derde sessie: weten wat een goed leermomentum is voor je kind. Leren aansluiten op je kind. door erkenning te geven.

Vierde sessie: erkenning geven en standvastig zijn. Leren hoe je rustig kan blijven en toch  duidelijk  kan zijn wanneer dit nodig is.

Wanneer

De training gaat door op 4 dagen.

 • 18/02/2023: 10u00-12u30
 • 04/03/2023: 10u00-12u30
 • 18/03/2023: 10u00-12u30
 • 01/04/2022: 10u00-12u30

Door wie

 • Isabel Lamote: klinish psycholoog, hooggevoelig & strong-willed specialist

Locatie & prijs

 • Oceaanlaan 9, 8434 Westende.
 • De training kost per koppel per sessie 85 Euro. Per individu kost de sessie 55 Euro. Afhankelijk van bij welke mutualiteit je bent, krijg je hier een deeltje van terugbetaald. 

   

Wat achtergrondinformatie. 

In september 2020 startte ik de opleiding hooggevoelig en strong-willed specialist met de innerlijke familie. De opleiding werd gegeven door Janneke Van Olphen en Arienne Klijn. In 2021 haalde ik mijn certificaat.

In de opleiding leerde ik via het model van de innerlijke familie, hoe de combinatie van karaktereigenschappen van een hooggevoelig kind met een sterke wil invloed heeft op het gedrag van het kind en zijn directe omgeving. Ik kreeg heel wat tools om met zowel de hooggevoeligheid als  de sterke wil van een kind om te gaan om meer rust en harmonie binnen het gezinssysteem van het kind  te creëren.

In 2022 volgde ik de licentiecursus bij Janneke Van Olphen om oudertraining aan ouders van HG&SW kinderen te mogen geven. 

Schrijf je in

Laat je gegevens hieronder na om de oudertraining op de 4 dagen in februari en maart bij te wonen. Wij zullen je daarna contacteren met de details.

  Jouw gegevens

  Je adresgegevens

  Gegevens van het kind

  Geboortedatum kind*

   

  Extra info

  Komen beide ouders?*

  Heb je eventueel vragen of wens je extra info? Laat het ons hieronder weten.