Hoi,
Leuk dat je deze pagina leest.Misschien wil jezelf op therapie komen of misschien zijn het vooral je ouders die dit graag zouden willen omdat ze bezorgd zijn om jou en zelf eventjes niet goed weten hoe ze jou kunnen helpen.
Welk scenario het ook is. Het is moedig om ervoor te kiezen om geholpen te worden.
Jongeren komen op therapie om veel verschillende redenen: zich niet goed in hun vel voelen, twijfelen aan zichzelf, zich eenzaam niet begrepen voelen, last hebben van faalangst, problemen op school, stemmingswisselingen, prikkelbaar zijn en dan snel heel boos worden. Andere jongeren maakten iets ergs mee en vinden het moeilijk om hiermee om te gaan.
Veel jongeren kampen met problemen. Het is dus helemaal niet vreemd als het eventjes niet meer lukt om deze in je eentje of enkel met hulp van familie of vrienden op te lossen.
Als je ervoor kiest om op therapie te komen heb ik eerst een gesprek met je ouders waarin ik heel je ontwikkeling (van baby tot nu) bevraag. We bespreken wat moeilijk loopt en waarmee jullie willen geholpen worden. Je mag zelf kiezen of je bij dit eerste gesprek aanwezig bent of niet.
Na het oudergesprek zie ik jou individueel. Ik luister naar wat voor jou moeilijk is, waarin jij geholpen wil worden. In deze fase vraag ik jou en jouw ouders ook om een aantal vragenlijsten over jou in te vullen. Wanneer het ook moeilijk gaat op school en jullie hiermee akkoord zijn, laat ik soms de leerkrachten ook lijsten invullen over jou.
Wanneer we een duidelijk zicht hebben op het probleem zoeken we een plan om dit op te lossen. Je ouders worden hierin ook betrokken. Soms heb ik met hen ook oudergesprekken om hen tips te geven over hoe zij jou het beste kunnen helpen.
Wanneer jongeren problemen hebben met aandacht/concentratie, of wanneer het op schools vlak niet goed loopt doe ik testonderzoek. Zo krijgen we een zicht op wat jouw sterktes en zwaktes zijn .