Skip to content Skip to footer

Hoi,

Wat leuk dat jullie dit lezen!

Mijn naam is Isabel en ik ben kinderpsycholoog.

Dit wil zeggen dat ik elke dag werk met kinderen tussen de 4 en de 18 jaar en hun ouders. We zoeken samen plannetjes om dingen die moeilijk lopen op te lossen. Ik vind dit alvast heel leuk!

Sommige kinderen komen bij mij omdat ze
bang zijn voor bepaalde dingen vb. foutjes maken, voor de klas iets zeggen, alleen zijn in huis…..Andere kinderen komen omdat ze vaak verdrietig zijn of heel erg boos kunnen worden waardoor ze dan dingen zeggen/doen waar ze achteraf spijt van hebben.

Er komen ook kinderen die het soms moeilijk vinden om leuk samen te spelen met anderen, voor zichzelf op te komen. Sommige kinderen zijn gewoon ook heel gevoelig waardoor hun hoofdje vaak helemaal vol zit, ze alles heel goed willen doen waardoor ze heel gespannen kunnen zijn en moeilijk in slaap kunnen vallen. Sommige kinderen hebben ook iets naars meegemaakt waardoor ze heel verdrietig zijn.

Zo zie je maar. Je bent helemaal niet de enige die het moeilijk heeft met iets.

Meestal merken jullie mama’s en papa’s of soms ook wel eens de juf dat er iets aan de hand is. Omdat ze jullie heel graag zien en soms ook niet meer goed weten hoe ze jullie kunnen helpen, nemen ze contact op met mij.

Ik praat met je ouders over jou. Hoe je was als baby, peuter, kleuter, kind….Wat gaat er goed en waar willen jullie in geholpen worden.

Dan zie ik jou.

Veel kinderen vertellen mij dat ze het de eerste keer best wel spannend vinden om naar mij te komen. Ze hebben dan kriebeltjes in hun buik. Dit is heel normaal. Jullie kennen mij niet, weten niet hoe ik te werk ga.

 

Misschien helpt het een beetje als ik je daar nu iets meer over vertel.

De eerste keer leren we elkaar een beetje kennen. Ik stel vragen over jou, je gezin, je gevoelens. Soms mag je hier iets over tekenen als je dit leuk vindt. Als je niet graag tekent is dit ook OK.

Dan spreken we af waarmee je geholpen wil worden en stellen hiervoor een plannetje op. Om problemen op te lossen gebruik ik vaak boekjes. We lezen deze dan samen en doen de opdrachtjes die erin staan. Op het einde van de sessie is er dan een beetje tijd voor een spelletje, tekenen of knutselen voor wie dit wil. Na iedere sessie vertel ik ook aan jullie mama/papa wat we gedaan hebben en wat jullie thuis kunnen oefenen.

Soms vinden kinderen het moeilijk om zich te concentreren in de klas. Dan doen we soms een test om te onderzoeken hoe groot dit probleem is. Wanneer we dit weten, kunnen we het nodige doen om je hiermee te helpen.